Datum zveřejnění: 
10. 7. 2018

Diagnostické práce provádí TSK na palubě pontonu pomocí technologie takzvanıch jádrových vrtů. Odebrané vzorky zdiva následně prověří Kloknerův ústav ČVUT.

„Provedené vývrty zároveň poslouží k instalaci kontinuálního sledování teplot konstrukce, které bude trvat po celou dobu konání průzkumných prací. Měření bude mimo jiné sloužit ke zjištění teplotního zatížení konstrukce mostu,“ informovala mluvčí TSK Barbora Lišková.

 

Další etapy prací budou provázet i dopravní omezení. Chodců se však nedotkne, stejně tak přístupu na Střelecký ostrov. Od 17. září do 10. října se budou provádět kopané sondy do vozovky a chodníků. Tramvajový provoz přerušen nebude, automobilová doprava bude ve směru od Národního divadla na Újezd vedena po tramvajovém pásu. V opačném směru automobily omezeny nebudou.

„Od 5. do 16. listopadu se provede další odběr materiálových vzorků. Během těchto prací zůstane provoz na mostě zachován téměř bez omezení, dojde pouze ke svedení silniční dopravy na tramvajový pás,“ řekl Lišková. Dále pak od 19. do 26. listopadu budou na mostě zatěžovací zkoušky, vrtané sondy a další diagnostické práce, které si vyžádají celkovou uzavírku mostu. 

Výsledky letošní diagnostiky mostu Legií by měly bıt známy v polovině roku 2019.

Zdroj: 
24zpravy.com