Datum zveřejnění: 
4. 7. 2018

Hřiště pro psy

Dobrý den, pane primátore. Mám psa. Není to ani střední rasa, ale rád chodí na psí hřiště do parku. Bohužel jediné, co na tomhle hřišti funguje stran zajištění, je městská policie, která ho zamyká. Jinak se ta vrata zajistit teď už nedají. To ale není hlavní důvod, proč Vám píšu. Psi, hlavně ti městští, jsou x hodin doma zavření a pak se venčí na vodítku. Nevím kolik rodin tu, myslím v Chomutově, má ten samý problém, ale takovéhle pidi hřišťátko ho dozajista nevyřeší.
Nespočetněkrát jsme tu na něj "stáli frontu". Netuším, co plánujete se stadionem hned vedle (u bývalých lázní), ale je nás tu v Chomutově hodně pejskařů a zároveň dost lidí, kteří si sem rádi přijdeme zaběhat "okruh". Tak co to nějak spojit? Jak, to už nechám na Vás. Nebyl byste tam, kde jste, kdybyste si s tím přece nedokázal poradit. Věřím, že nás všechny mile potěšíte. S pozdravem L. P. Vážená paní P., děkujeme za Váš podnět týkající se zřízení nového hřiště pro psy, který jsem projednal s odborem rozvoje investic Magistrátu města Chomutova.
Vámi navrhované místo, tj. bývalý stadion vedle městských lázní, nelze v současné době pro tuto aktivitu využít. Aktuálně se pro tuto oblast bude zpracovávat nová územní studie, která bude řešit využití prostoru lázní, parku a stadionu jako celku. Zadání studie budou předcházet architektonické návrhy studentů Fakulty architektury ČVUT, s níž jsme nyní navázali spolupráci, které budou sloužit případně jako vodítko pro další rozhodování.
Nicméně co se Vámi zmiňované aktivity týká, jsme rádi, že Vám můžeme vyhovět a sdělit jistě dobrou zprávu v tom smyslu, že i na naše čtyřnohé přátele je v rámci plánování investic města myšleno. Aktuálně se zpracovává projektová dokumentace na projekt Multifunkční hřiště na Zadních Vinohradech, jehož součástí jsou tři funkční celky, tj. workout, multifunkční hřiště fotbal/basketbal a právě agility hřiště pro pejsky. Realizaci bychom rádi zahájili ještě letošní rok, tj. v roce 2019 by měla být všechna hřiště dokončena a plně k dispozici široké veřejnosti.
S pozdravem JUDr. Marek Hrabáč, primátor      

 

Zdroj: 
Chomutovské noviny