Datum zveřejnění: 
4. 7. 2018

Platforma Uniqway

Unikátní platforma vznikla ve spolupráci ŠKODA AUTO a ŠKODA AUTO DigiLab a především studentů tří pražských univerzit – Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické. 

ŠKODA AUTO a ŠKODA AUTO DigiLab projekt financují, navíc poskytují studentům mentory.

Studenti měli na starosti vývoj aplikace, grafický design, organizovali marketingové aktivity a vybrali auta.

Po bezplatné registraci studentskou kartou ISIC mohou být vozidla přes aplikaci vyhledána a pronajata.

Speciální tlačítko Uniqway v každém z 15 zcela nových modelů ŠKODA FABIA STYLE, které poskytla ŠKODA AUTO,  informuje pomocí barevného kódu, zda se vozidlo nachází v povolené parkovací zóně nebo na správném místě pro vrácení vozidla.

Testovací fáze začíná na začátku července v Praze.

Pokud bude praktický test úspěšný a 300 studentů poskytne pozitivní zpětnou vazbu, bude služba k dispozici celé akademické obci tří univerzit a v budoucnu se může rozšířit i na další vysoké školy. 

ŠKODA AUTO DigiLab

ŠKODA AUTO DigiLab vyvíjí řešení a technologie pro mobilitu budoucnosti.

V rámci své Strategie 2025 definovala ŠKODA AUTO rozvoj digitálních služeb mobility jako milník budoucího rozvoje společnosti.

ŠKODA AUTO DigiLab v Praze má mimo jiné posílit inovativnost a kompetence české automobilky v oblasti digitálního vývoje.

ŠKODA AUTO DigiLab je navržen jako rychle reagující IT startup, zkoumá a rozvíjí nové obchodní modely, řešení a produkty.

V současné době pracuje na více než 40 konkrétních projektech.

Autor: 
Radka Sobotková
Zdroj: 
mladaboleslav.cz