Datum zveřejnění: 
21. 6. 2018

V Kladně se uskutečnil už 6. ročník Mezinárodního Běhu Míru Kladno-Lidice 2018. Start závodu byl v 10:30 u Gymnázia Edvarda Beneše a provedl ho primátor města Milan Volf.
Záštitu nad závodem převzal děkan FBMI ČVUT.
Start pro všechny kategorie na trať dlouhou 8,5 kilometru byl v 10:30 u Gymnázia Edvarda Beneše. První, společná část běhu byla manifestační. Ve druhé části se již běželo po hromadném startu o ceny. Cíl byl u Růžového sadu v Lidicích. Běžely také děti, a to s doprovodem, stejně jako senioři vyznávající nordicwalking i koloběžkáři. Ti všichni měli start v Hřebči a kratší trať.
Závod byl zajímavý z několika důvodů. Šlo o sportovně společenskou akci s mezinárodní účastí. Přijeli běžci z Japonska, Dánska, Slovenska, Ukrajiny či Ruska. Organizátoři mysleli i na občerstvení na trati. Každý účastník rovněž obdržel tašku s banánem, vodou, propagačními předměty Škoda, pamětním listem a odznakem. V cíli pak na běžce čekal profesionální komentátor a přítomni zde byli i významní sportovci a herci.
Cíl v Lidicích nabídl i další rozptýlení. Třeba prohlídku vozu Škoda Karoq, vozidla zdravotnické záchranné služby, měření tlaku a cukru v krvi, nebo hry pro děti.
Nechybělo ani položení květin u pomníku Lidických dětí. Závod se běžel o zajímavé ceny.
Hlavní vítěz získal zapůjčení vozidla Škoda na tři dny, tři nejlepší jednotlivce z mužské i ženské kategorie zase čekalo finanční ohodnocení. Ceny získali i děti, koloběžkáři a senioři.      

Zdroj: 
Kladenský deník