Datum zveřejnění: 
10. 6. 2018

V sobotu 16. června se v Kladně uskuteční už 6. ročník Mezinárodního Běhu Míru Kladno-Lidice 2018. Start závodu bude v 10:30 u Gymnázia E. Beneše a provede ho primátor města Milan Volf.

Organizátoři v čele Miloslavem Vajsem očekávají letos účast do 100 běžkyň a běžců, mnozí budou ze zahraničí. Návrat z Lidic je zajištěn autobusy.

„Startovné je zcela dobrovolné. Můžete ale přispět jakoukoliv částkou na podporu handicapovaným dětem Kladenské školy Korálek, které se již počtvrté akce aktivně účastní,“ řekl Deníku Miloslav Vajs z pořadatelské Krajské rady seniorů SK.

Záštitu nad závodem převzal děkan FBMI ČVUT.

Start pro všechny kategorie na trať dlouhou 8,5 km je v 10:30 u Gymnázia E. Beneše. První, společná část běhu (4,2 km) je manifestační, ve druhé části se již běží po hromadném startu o ceny. Cíl je u Růžového sadu v Lidicích.

Běžet mohou i děti, a to s doprovodem, vítání jsou rovněž senioři vyznávající nordicwalking. A také a koloběžkáři. Ti všichni mají start v Hřebči a na trať 2,5 km se vydají postupně v 10:00; 10:15 a v 10:30 hodin.


Přihlášky je možné posílat už nyní formou sms na číslo 602 305 225 s uvedením jména a data narození. Pak také na mail: kladnolidice2018@seznam.cz

Registrace je možná i na startu (od 9:30), kde účastník obdrží startovní číslo.

„Pro fandy, rodinné příslušníky a přátele budeme mít přistaven autobus u Gymnázia, který je odveze do cíle a všechny zase zpět po skončení závodu,“ přidává důležitou informaci Miloslav Vajs.

Podle něj je závod zajímavý z několika důvodů. Zaprvé jde o příjemnou, sportovně společenskou akci s mezinárodní účastí (Japonsko, Dánsko, Slovensko, Ukrajina, Rusko). Organizátoři myslí i na občerstvení na trati (5. km), na startu v Hřebči a v cíli pro všechny. Každý účastník rovněž obdrží tašku s banánem, vodou, propagačními předměty Škoda, pamětním listem a odznakem Běhu 2018.

„Přichystali jsme rovněž masáže před startem, profesionálního komentátora v cíli, kde budou přítomni také významní sportovci a herci. Ti slíbili autogramiádu. Dorazit má i televizní štáb ČT sport s moderátorem Jakubem Bažantem,“ slibuje Vajs.

Cíl v Lidicích nabídne ale mnoho dalšího rozptýlení. Třeba prohlídka vozu Škoda KAROQ, vozidla ZZS, měření tlaku a cukru v krvi, nebo hry pro děti.

Chybět nebude ani položení květin u pomníku Lidických dětí.

Závod se poběží i o zajímavé ceny. Hlavní vítěz se může těšit na zapůjčení vozidla Škoda na tři dny, tři nejlepší jednotlivce z mužské i ženské kategorie zase čeká finanční ohodnocení od pěti do tří stovek. Ceny jsou přichystány i pro děti, koloběžkáře a seniory.

Zdroj: 
kladensky.denik.cz