Datum zveřejnění: 
24. 5. 2018

Unikátní přehlídku designu ve všech jeho podobách najdete až do neděle 27. května na dvou patrech prostoru Kampus Hybernská 4 v Praze. Osmdesátka umělců zde předvádí nejen finální výtvory, ale i pracovní postupy, materiály a techniky, kterými jich bylo dosaženo. I to Prague Design Week odlišuje od klasických festivalů designu.

Na každý den Prague Design Weeku je připraven program v expozicích vystavovatelů: vedle samotné výstavy i workshopy, ukázky výroby a přednášky. Debaty nabídnou témata jako české výrobky versus asijská produkce, minimalismus, hygge a slow interiér či sdílená vizuální identita České republiky, kterou poodhalí absolventka UMPRUM a specialistka na korporátní identitu Věra Marešová aka Graphic Lady.

Studenti VOŠON pod vedením designérky Evy Vontorové představí kolekci dámských oděvů z modrého denimu Skills. Slovo "skills" je myšleno ve významu dovednosti, v tomto případě tvarování oděvu pomocí střihové modelace.

ČVUT má na letošním Prague Design Weeku zastoupení rovnou několika ateliéry. Představí zde mimo jiné produkty, které vznikly jako klauzurní práce zimního semestru 2017|18. Přichází s odlišnými přístupy, styly i procesy, ale s jedním výstavním konceptem, který spojuje všechny prvky v instalaci. Ta názorně ukazuje nedílnou součást tvorby každého produktu, jeho zabalení. Nabízí se ale otázka, zda je to správně.

Originální erotické pomůcky představí značka wood.u, která na minulém ročníku Prague Design Week získala ocenění pro druhý nejlepší produkt výstavy. Pod značkou wood.u se skrývají ručně vyráběné dřevěné erotické pomůcky. Použité dřevo pochází výhradně z českých lesů a zahrad, kde je pečlivě vybíráno a následně s láskou opracováváno. Za vznikem značky stojí originální studentský nápad, ale i reakce na dosavadní nabídku erotických obchodů.

Letošní Prague Design Week představuje i doposud méně známé umělce, které ale podle všeho čeká slibná budoucnost. Například začínající designér Petr Vykoukal tu představí své interiérové svítidlo Purista.

Akce je i letos akcí prodejní, návštěvníci tedy mohou přímo na místě vybrané výrobky zakoupit, případně si vyzkoušet jejich výrobu. Plné vstupné na celý týden je 150 Kč.

Zdroj: 
kudyznudy.cz