Datum zveřejnění: 
24. 5. 2018

V Kampusu Hybernská v centru Prahy začal pátý ročník přehlídky designérské tvorby Prague Design Week. Akce, která potrvá do 27. května, ukáže návštěvníkům novinky od více než osmdesáti designérů.

„Máme zde dvě patra povětšinou menších místností, kde jednotliví designéři představují své vlastní světy a v expozicích ukazují celý proces vzniku svých výrobků. To je také stěžejním tématem akce,“ uvedl zakladatel přehlídky Ondřej Krynek. Prague Design Week se chce podle pořadatelů od mnoha dalších podobných přehlídek odlišit právě tím, že chce klást důraz na tvorbu a na to, aby divákům přiblížil, jak vystavované výrobky vlastně vznikají.

Mezi vystavovateli se představí například zahradník Ferdinand Leffler a jeho dřevěné lavice, výrobky studentů Vyšší odborné školy oděvního návrhářství, několik ateliérů z ČVUT, designérka Jana Hejdová s kolekcí závěsných i stolních svítidel, Drum Barrel Furniture s nábytkem vyráběným ze starých plechových sudů, značka Wood.u zaměřena na dřevěné erotické pomůcky nebo i začínající designéři jako je například Petr Vykoukal, který zde představí své interiérové svítidlo Purista.

Výstavu doplňují workshopy, přednášky či Design Kino. Debaty nabídnou témata jako české výrobky versus asijská produkce, minimalismus, hygge a slow interiér či sdílená vizuální identita České republiky. Výstava má své pokračování i ve výlohách blízké pasáže v budově České národní banky, kde svá díla budou po celý měsíc vystavovat vybraní designéři.

 

Zdroj: 
nasregion.cz