Datum zveřejnění: 
22. 5. 2018

Ve středu 30. května se od 16 do 23 hodin uskuteční v prostorách FELCafé Fakulty elektrotechnické ČVUT v pražských Dejvicích Letní biomedicínský den 2018.

Akce je sice pojatá jako setkání studentů, absolventů a učitelů biomedicínských oborů na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze, ale organizátoři rádi přivítají i další zájemce o tento zajímavý obor.

Garant studijního programu Lékařská elektronika a bioinformatika profesor Jan Kybic o biomedicínském dni říká: „Letošní setkání pořádáme poprvé a budeme rádi, když se k nám budou všichni příznivci biomedicíny na Fakultě elektrotechnické ČVUT každoročně vracet. V rámci Zimních biomedicínských dnů plánujeme představení biomedicínských týmů pracujících na FEL.“

V průběhu večera rovněž dojde ke slavnostnímu vyhlášení výsledků a předání cen studentské soutěže BIOSIGNAL CHALLENGE 2018. Té se mohli zúčastnit studenti všech středních a vysokých škol v České republice a na Slovensku, kteří zaslali své řešení algoritmů pro detekci Parkinsonovy choroby pomocí řečových promluv, naprogramovaných v prostředí MATLAB.

Zdroj: 
chip.cz