Datum zveřejnění: 
20. 5. 2018

V Plzni by se v roce 2025 mohla začít stavět estakáda přes řeku Mži, spojovat má Karlovarskou třídu a Kalikovský mlýn. Ředitelství silnic a dálnic už má hotovou videovizualizaci, která varianty představuje. Můžete se na ni podívat v reportáži Seznamu.

Článek

„Počítáme s touto stavbou v rozpočtu po roce 2025. V našem legislativním prostředí zabere příprava takové stavby osm let,” konstatuje Miroslav Blabol z plzeňské pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Samotná stavba by měla trvat po dvě sezony. „Zatím máme velice hrubá čísla, ale počítáme s tím, že by stavba měla stát kolem jedné miliardy korun,” dodal Blabol.

Už loni v létě vypracovala plzeňská pobočka společnosti SUDOP první návrhy estakády, Inženýrská akademie ČR při jejich posouzení přidala své dva návrhy. Z celkových pěti návrhů ŘSD vybralo tři. Jejich ekonomickou stránku nyní posoudí odborníci ČVUT.

„Je to komunikace, která je v uliční síti města Plzeň zakotvena desítky let. V tuto chvíli má za sebou proceduru EIA,” sdělil náměstek primátora města Plzně Petr Náhlík (KDU-ČSL) a dodal, že podle verdiktu může být stavba bez problémů realizována.

Cílem je ulehčit křižovatce v sadech Pětatřicátníků, která je v tuto chvíli podle Náhlíka nejzatíženější křižovatkou ve městě.

 

Autor: 
Barbora Němcová
Zdroj: 
seznamzpravy.cz