Datum zveřejnění: 
18. 5. 2018

Praha již počtvrté hostí mezinárodní festival otevřených budov Open House, jehož hlavní myšlenka spočívá v popularizaci architektury. Návštěvníci mohou o víkendu 19.–20. května navštívit 65 architektonicky zajímavých a běžně nedostupných prostorů od historických staveb po administrativní komplexy či paláce. K dispozici budou komentované prohlídky tlumočené i do znakové řeči, architektonické workshopy a další doprovodný program.

Chodíme kolem nich každý den, teď můžeme proniknout i tam, kam běžně nesmíme –autentický architektonický zážitek a setkání s různými perspektivami a názory na městkou architekturu a veřejný prostor jsou jednou ze základních myšlenek festivalu Open House Praha. Ten letos doplní doprovodné programy jako komentované prohlídky města s významnými architekty nebo dětské architektonické workshopy. Ve vybraných objektech budou probíhat i speciální prohlídky pro neslyšící.

„Letošní ročník festivalu nabídne hned několik novinek. Vedle dvou desítek nových budov, které se široké veřejnosti otevřou vůbec poprvé, jsme si pro návštěvníky připravili nově několik tematických okruhů zahrnujících například prvorepublikové budovy, konverze industriálních areálů, či naše osobní doporučení,” uvádí ředitelka a hlavní produkční festivalu Andrea Šenkyříková. 

Seznam zpřístupněných budov :

Vzdělání a výzkum

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze

Fakulta strojní ČVUT v Praze

Zdroj: 
earch.cz