Datum zveřejnění: 
17. 5. 2018

V pondělí 21. května proběhne na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) šestý ročník konference LAW FIT, která se zaměřuje na oblast práva a informačních technologií. Organizační tým v čele se zakladatelem konference Zdeňkem Kučerou zvolil v letošním roce aktuální téma „Copyright a technologie”.

Hlavním cílem konference LAW FIT je rozšíření povědomí o IT a právní problematice u široké odborné veřejnosti a podnícení diskuze nad některými aktuálními problémy z těchto oblastí.

„Během mých přednášek a mé praxe jsem pochopil, že tyto dva světy si příliš nerozumějí a někdy se dokonce ignorují. Přitom každý podnikatel v IT či software developer bez řádné právní ochrany svého nápadu a svých děl riskuje, že o svou investici ať už časovou, nebo materiální, přijde. Primárním cílem konference tedy je, aby si oba světy porozuměly a vzájemně se obohatily,“ vysvětluje důvody založení konference Zdeněk Kučera, který za svou práci nedávno obdržel ocenění Právník roku v kategorii Právo informačních technologií.

V minulých letech se konference věnovala tématům umělé inteligence, dat, konce volného internetu nebo reklamy. „Mohlo by se zdát, že v letošním roce bude konference nudné povídání o autorském právu, ale věřím, že opak bude pravdou. Čekají nás tři panelové diskuze o softwarových licencích, efektivní ochraně počítačových programů a dílech tvořených umělou inteligencí,“ říká k tématu Kučera.

Program zahájí zástupci Ministerstva kultury České republiky a společností Google a MAFRA s příspěvky týkajícími se aktuálních problémů v oblasti autorských práv, nebo například big data. Následovat budou panelové diskuze, na nichž vystoupí přednášející ze softwarových společností, advokáti a představitelé českých i zahraničních univerzit.

Zdroj: 
info.cz