Datum zveřejnění: 
17. 5. 2018

Florbalové mužstvo Vysoké školy ekonomické se v roce 2017 zúčastnilo dvou velkých akcí a z obou si přivezlo cenné medaile. V červnu obsadili třetí místo na Českých akademických hrách v Praze a v prosinci vyhráli Florbalovou bitvu, poprvé v historii týmu.

Především vítězství na Florbalové bitvě bylo velkým překvapením, a to nejen pro účastníky turnaje, ale i pro vedení Vysoké školy ekonomické. To hráčům za vynikající výkony a skvělý výsledek veřejně poděkovalo. Ve zlatém týmu bylo navíc největší zastoupení hráčů z nižších soutěží v historii ekonomky. Reprezentanti VŠE si v dramatickém semifinále poradili 5:3 s Českou zemědělskou univerzitou (ČZU) a finálový zápas proti obhájci titulu z loňska, Českému vysokému učení technickému (ČVUT), hladce ovládli. Zdolali je 7:2.

Plány na rok 2018 jsou podle trenéra týmu Petra Stejskala jasné. „Chceme vyhrát po více než deseti letech České akademické hry a jako první vysokoškolský tým obhájit Florbalovou bitvu,“ uvedl. O její pořádání se letos poprvé postará ekonomka, a to především na přání rektorky Hany Machkové. Stejskal by chtěl také po několika letech obnovit ženské florbalové mužstvo. To se v posledních letech rozpadlo, a to hlavně kvůli nízkému počtu hráček.

Složení týmu na červnové České akademické hry (ČAH) v Brně se postupně rýsuje. Hlavní kostru týmu budou opět tvořit hráči z nejvyšší domácí soutěže, které doplní hráči z nižších soutěží. Ti pravidelně navštěvují také výuku florbalu na škole. Reprezentanti ekonomky vstoupí do prvních letošních bojů v už květnu na kvalifikaci ČAH, kterou minulý rok vyhráli. V letošní úspěch věři nejen trenéři, ale i samotní hráči. Nechtějí zklamat fanoušky a především důvěru, kterou do nich vkládá vedení školy.

Autor: 
Lukáš Gronský
Zdroj: 
ilist.cz