Datum zveřejnění: 
2. 5. 2018

V Praze se dnes bude konat již třetí letošní majálesová oslava studentů. V pražských Dejvicích ji uspořádají posluchači Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) a Českého vysokého učení technického (ČVUT). Chtějí nabídnout oslavu, která bude méně komerční než majáles v Letňanech a zároveň modernější než slavnost v Karolinu. Lesamáj aneb technický dejvický Majáles uspořádají studenti letos poprvé.

Již v sobotu se konal 14. ročník Pražského Majálesu v Letňanech. V úterý byl pak Studentský Majáles, který před několika lety začala organizovat Univerzita Karlova (UK) v Karolinu. Jeho pořadatelé, podobně jako studenti z dejvického kampusu, označují letňanský festival za příliš komerční. Nelíbí se jim třeba, že se na něj platí vstupné.

Lesamáj bude podle organizátorů menší než Pražský Majáles. Od oslavy v Karolinu se dejvický majáles bude odlišovat více hudebním programem. Zároveň ale nabídne i divadelní program. Vstup na něj bude zdarma.

Účastníci oslavy se sejdou ve 13:00 v dejvickém kampusu před budovou elektrotechnické fakulty ČVUT v Technické ulici a potom přejdou do Thákurovy ulice na prostranství před stavební fakultou ČVUT. K tanci a poslechu zahraje rock-popová kapela Holden, death-folková Minikapela, dechový showband Brass Avenue či hudebník Néro Scartch. Hudbu doplní volba májového Veličenstva, ale také divadelní a improvizační představení, workshopy či různé soutěže.

Zdroj: 
ČTK