Datum zveřejnění: 
25. 4. 2018

Skóre: 0.85

Počtrnácté se rozjede Pražský Majáles. Mladí budou volit svého krále.

Do Letňan se už v sobotu sjedou desítky tisíc lidí, čeká je jeden z největších open-air festivalů pro mladé – Pražský Majáles 2018. Návštěvníci se mohou těšit na více než 20 vystoupení na třech hudebních scénách. Vystoupí například kapely Rybičky 48, Mandrage, Jelen, Vypsaná fixa, Mirai, Horkýže Slíže, muzikanti Tomáš Klus (viz foto), Marek Ztracený či raper Majk Spirit.
Na svou akci vyrazí stovky studentů společně v alegorických vozech svých univerzit a škol. "Chceme vytvořit největší majálesový průvod. Je to nejkrásnější okamžik celého Studentského měsíce. Stovky lidí se sejdou u májky, kterou slavnostně pokácí a převezou do areálu v pražských Letňanech," říká jeden z organizátorů Majálesu David Peštál. Studenti se sejdou už v 10 hodin dopoledne na nároží ulic Vodičkova a Jungmannova, kde před měsícem společnými silami postavili májku. Nováčkem na Majálesu bude například česká zpěvačka Lenny, která slaví úspěch i v zahraničí.

Bojkot Pražského Majálesu.

Proti Pražskému Majálesu se ohradili studenti dvou škol – Českého vysokého učení technického (ČVUT) a Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT). Podle nich je Pražský Majáles příliš komerční a odklání se od studentských principů. Proto se akce v Letňanech nezúčastní a zorganizují svou vlastní oslavu – Lesamáj. Ten se uskuteční 2. května v areálu Kampusu Dejvice.
Jejich aktivitu podporují i rektoři samotných škol.

Studenty čeká také volba Krále a Královny Majálesu.
Na programu budou soutěžní disciplíny kandidátů na Krále a Královnu Majálesu.
 

Zdroj: 
Metro