Datum zveřejnění: 
24. 4. 2018

Celkem 57 týmů s 228 závodníky ze všech škol a institucí sdružených v Kampusu Dejvice se v úterý 24. dubna utká v závodě Cross Campus 2018. Již 4. ročník oblíbené akce, kterou společně pořádá ČVUT, VŠCHT v Praze, NTK, ÚOCHB, KTF UK a MČ Praha 6, se uskuteční v areálu vysokých škol v Praze 6 – Dejvicích.

„V Kampusu Dejvice studuje a pracuje skoro 30.000 lidí, což je velikost středně velkého města. Zatím sem jen ráno přicházejí a odpoledne odcházejí, ale nezůstávají tu déle, než je nutné, protože nemají důvod. Společnými projekty, jako je Cross Campus, chtějí všechny instituce a jejich představitelé z Kampusu Dejvice nabídnout studentům i široké veřejnosti motivaci, aby zde trávili více času,“ říká koordinátorka Romana Vylitová z Kampusu Dejvice.

Každý ze čtyřčlenného týmu poběží úsek dlouhý jeden kilometr a cestou zdolá několik překážek. Jednou z nich bude nová lávka navržená a postavená studenty FA ČVUT. Vítězné družstvo získá putovní pohár Kampusu Dejvice. Závodníci se před startem mohou protáhnout při netradiční rozcvičce vedené improvizačním souborem DI(v)OCH, tedy Divadlem ochotných chemiků z VŠCHT.

V cíli před NTK je pro všechny připraven bohatý doprovodný program, který organizuje studentský klub ISC CTU in Prague, sdružující mezinárodní studenty. Připraveny budou přednášky o USA, Francii nebo Mexiku a nejen sportovní nadšence zaujme gymnastická exhibice workoutistů, lezecká stěna nebo beer jóga. Gurmány potěší speciality z rodných zemí studentů, k poslechu a tanci zahrají studentské kapely.

Program
12:00 Zahájení akce
12:15 Koncert Kapely Shooting Kozel
13.00 Zahájení registrací závodníků v Noční studovně v přízemí NTK (do 14.30)
13:30 Přednáška o Americe
14:00 Koncert kapely Pop Pastiche
14.45 Netradiční rozcvička s DI(v)OCHem/Chempro
15:00 Zahájení závodu Cross Campus, rozběhy startují každou půlhodinu
15:30 Přednáška o Tchai-wanu a Jižní Korei
16:00 Přednáška o Francii
16:30 Přednáška o Mexiku
17:00 Engineers Prague Hokejová exhibice
17:15 Beer Jóga
17:30 Koncert kapely Foggy Dude
18.00 Vyhlášení výsledků závodu Cross Campus, po kterém bude pokračovat kapela Foggy Dude

Národní technická knihovna je největší a zároveň nejstarší knihovna technické literatury v České republice. V moderní budově v centru Kampusu Dejvice nabízí klíčové informační zdroje, kvalitní služby a velkorysý prostor pro studium a týmovou práci. Funguje také jako společenské centrum s galerií, kavárnou a konfe-renčním sálem. Více informací ZDE

Kampus Dejvice je společný projekt šesti vysokých škol a institucí (Českého vysokého učení technického, Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy, městské části Praha 6, Národní technické knihovny, Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd a Vysoké školy chemicko-technologické v Praze), které sdílejí kromě společného prostoru také společný zájem na zatraktivňování a oživování společenského, studentské-ho i vědeckého života v areálu dejvického kampusu. Více ZDE

International Student Club in Prague je studentský spolek, který se dlouhodobě zabývá integrací zahraničních a českých studentů na ČVUT v Praze a pomáhá českým studentům v jejich výjezdech do ciziny. International Day je jeho každoroční akce zamě-řená na předávání užitečných informací o cestě do zahraničí.

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz