Datum zveřejnění: 
23. 4. 2018

Celkem 57 týmů s 228 závodníky ze všech škol a institucí sdružených v Kampusu Dejvice se v úterý 24. dubna utká v závodě CrossCampus 2018. Jde o čtvrtý ročník akce, kterou společně pořádá České vysoké učení technické, Vysoká škola chemicko-technologická, Národní technická knihovna, Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, Katolická teologická fakulta a městská část Praha 6.

„V Kampusu Dejvice studuje a pracuje skoro 30 tisíc lidí, což je velikost středně velkého města. Zatím sem jen ráno přicházejí a odpoledne odcházejí, ale nezůstávají tu déle, než je nutné, protože nemají důvod. Společnými projekty, jako je CrossCampus, chtějí všechny instituce a jejich představitelé z Kampusu Dejvice nabídnout studentům i široké veřejnosti motivaci, aby zde trávili více času,“ říká koordinátorka Romana Vylitová z Kampusu Dejvice.

Poběží čtyřčlenné týmy

Na trasu vyběhnou čtyřčlenné týmy, každý jeho člen musí uběhnout úsek dlouhý jeden kilometr a cestou zdolat několik překážek. Vítězné družstvo získá putovní pohár Kampusu Dejvice. Před vypuknutím závodu bude možné zúčastnit se netradičního protáhnutí v režii improvizačního souboru DI(v)OCH,tedy Divadla ochotných chemiků z VŠCHT.

Před Národní technickou knihovnou bude akce pokračovat doprovodným programem, který organizuje studentský klub ISC CTU in Prague, jenž sdružuje mezinárodní studenty. Připraveny budou třeba přednášky o Francii nebo Mexiku, dále gymnastická exhibice workoutistů, lezecká stěna nebo beer jóga.

Kampus Dejvice je společný projekt šesti vysokých škol a institucí, které usilují o zatraktivňování a oživování společenského, studentského i vědeckého života v areálu dejvického kampusu.

Autor: 
Zuzana Půrová
Zdroj: 
nasregion.cz