Datum zveřejnění: 
16. 4. 2018

Tereza JANDOVÁ, moderátorka
Nově budovaný kruhový objezd v Děčíně za bezmála 45 milionů korun je příliš úzký. Ukázala to nedávná analýza. Dlouhé autobusy, nebo kamiony s návěsem ho projedou jen velmi obtížně.

osoba
Pro ty autobusy velký, anebo kamiony asi to bude hodně ouzký.

Jakub PACNER, redaktor
I kdyby podobně dlouhé autobusy na objezd nevjížděli dá se očekávat, že kamiony budou. Hned vedle je totiž strojírenský komplex. Podle Ředitelství silnic a dálnic prý v případě děčínského kruhového objezdu nedošlo k žádnému pochybení. Údajně splňuje všechny technické parametry a je v pořádku průjezdný.

Jan RÝDL, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic
Ta křižovatka je podle norem, není třeba jí upravovat.

Ondřej SMÍŠEK, dopravní fakulta ČVUT
Vozidlo musí přejet do protisměru, aby mohlo ten kruhový objezd opustit a že ta na to není úplně nejvhodnější. V případě, že tam bude třeba nějaký provoz.

Martin KOČÁREK, redaktor
Ředitelství silnic a dálnic prý nechá výjezdy z kruhového objezdu upravit a to i přesto, že je prý kruhový objezd podle firmy plně funkční.

David PIK, redaktor
Podobné problémy mají občané v Třebíči, kde kruhový objezd nepočítal s velkými auty. Ta jsou přes něj teď dočasně odkloněna. Pro kamiony a autobusy není uzpůsobený ani tento malý kruhový objezd v Jihlavě. Pro to, aby se dostali třeba k letnímu kinu musí jet do protisměru a tudíž porušuje předpisy. Jakub Pacner a redakce televize, Nova.      

Zdroj: 
NOVA