Datum zveřejnění: 
25. 1. 2018

Dopravní fakulta ČVUT v Praze letos slaví 25 let od svého založení. K této příležitosti se v Betlémské kapli konal slavnostní galavečer, kterého se zúčastnily desítky lidí.

Dopravní fakulta ČVUT v Praze slavila 25. výročí od svého založení na půdě Betlémské kaple. Oslavit jubileum přišli profesoři, studenti i spolupracovníci fakulty.

"25 let, to je poměrně krátká doba v historii lidstva, ale poměrně dlouhá doba v našich profesních životech," řekl Miroslav Svítek, děkan dopravní fakulty ČVUT v Praze.

Součástí programu bylo také předávání medailí za obětavou a příkladnou činnost ve prospěch školy. Mezi oceněnými byli například architekt Michal Postránecký nebo primátorka Adriana Krnáčová.

"S dopravní fakultou a panem profesorem Svítkem jsme velice úzce spolupracovali právě na rozvíjení konceptu Smart cities a v rámci toho dopravní problematiky. Já mu velice vděčím za to, že nám pomohl na začátku to rozjet," řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

Do Betlémské kaple dorazil také znalec a milovník železniční dopravy Matyáš Novák. Ten v minulosti uvažoval o studiu na dopravní fakultě. Nakonec se ale rozhodl, že se dá na dráhu profesionálního pianisty. A nadějný klavírista Matyáš Novák nebyl jediným hudebním překvapením večera. Na jevišti vystoupil také sám děkan dopravní fakulty Miroslav Svítek.

"On je virtuóz, já jsem naprosto okouzlená. Věděla jsem, že hraje na harmoniku, ale že v této kvalitě, to jsem netušila," řekla Adriana Krnáčová.

"Spolu s vysokou školou jsem absolvoval státní konzervatoř v Praze a proděkan hraje na violoncello, tak jsme založili duo," řekl Miroslav Svítek.

V závěru slavnostního večera pokřtila primátorka Adriana Krnáčová novou knihu města budoucnosti. Ta se věnuje konceptu chytrých měst a popisuje i využití chytrých technologií v Praze. 

Autor: 
Natálie Forsterová
Zdroj: 
prahatv.eu