Datum zveřejnění: 
19. 1. 2018

Neprůjezdný pro auta a tramvaje je od dnešní jedné hodiny ranní. Až do odvolání bude most otevřený pouze pro pěší a pro cyklisty.
Praha – Uzavření mostu doporučila zpráva Kloknerova ústavu ČVUT, podle které je jeden z oblouků v havarijním stavu a hrozí tak jeho zřícení. Podle náměstka pražské primátorky Petra Dolínka (ČSSD) bude město usilovat o to, aby se most aspoň částečně otevřel co nejdříve. "Budeme se snažit, aby tam byl do tří týdnů alespoň nějaký tramvajový pendl, který propojí Holešovice a Libeň," uvedl Dolínek. Do tří týdnů má také Technická správa komunikací (TSK) najít firmu, která ohrožený mostní oblouk podepře a opraví.
Společnost TSK ještě v úterý hodnotila stav Libeňského mostu jako velmi špatný. Včera most po oznámení dílčích výsledků diagnostických testů přeřadila TSK do nejhorší – havarijní kategorie. Nejde přitom přímo o úsek vedoucí přes řeku, ale o část soumostí na libeňském břehu směrem k Palmovce. Libeňský most, který ještě nikdy nebyl opravován, je v dezolátním stavu již delší dobu. Podle náměstka Dolínka jeho uzavření nesouvisí s pádem Trojské lávky, Odborníci z ČVUT na diagnostice mostu pracují již několik měsíců. Celá zpráva by měla být hotova do konce tohoto měsíce.
STÁLÉ VÝLUKY BUDOU PLATIT OD SOBOTY
Uzavření se dotkne tramvajových linek 1, 6, 14 a 25, které budou odkloněny převážně přes Karlín. Dnes budou tyto linky jezdit v provizorním režimu, jízdní řády by se měly dále upravovat v sobotu. Lidé by proto měli sledovat stránky dopravního podniku a organizace ROPID, na níž budou změny zveřejněny. Potřebné informace mohou cestující získat i na nepřetržité bezplatné lince 800 100 991.       

Zdroj: 
Pražský deník