Datum zveřejnění: 
16. 1. 2018

Ve čtvrtek 18. ledna v 11:00 hodin vám studenti FA ČVUT a jejich pedagogové představí lávky do Krkonoš, na jejichž návrhu pracovali v zimním semestru a nyní je na nádvoří fakulty staví. Jste srdečně zváni!

Na projektu spolupracuje FA ČVUT se Správou Krkonošského národního parku KRNAP a účastní se ho studenti z ateliérů Hlaváček, Kordovský, MáMA, Seho a Zavřel. 

V létě 2017 Správa KRNAPu vytipovala celkem 12 lávek na území Krkonoš, které jsou ve špatném technickém stavu. 5 z nich si vybrali vedoucí ateliérů Ústavu navrhování II. a nabídli je studentům jako zadání pro volitelný nebo realizační projekt. 

Každý ze zúčastněných ateliérů vybral z projektů svých studentů jeden, který bude vlastními silami realizovat před fakultou. Následně se lávky rozloží a převezou do Krkonoš, kde budou na jaře 2018 instalovány.

„Nejde jen o to naučit adepty architektury pracovat s dlátem, pilkou či vrtačkou, ale na vlastní kůži zažít odpovědnost za vlastní rozhodnutí, co v realitě znamená čára na papíře, jak to chodí na stavbě a jak je dlouhá cesta od idey k hotovému dílu, jak je plná překážek a křižovatek a jaká je radost, když se vše podaří dovést až do cíle,“ vysvětluje koordinátorka projektu Hana Seho.

Autor: 
Hana Křížková
Zdroj: 
czechdesign.cz