Datum zveřejnění: 
12. 12. 2017

V ÚTERÝ 7. LISTOPADU PROBĚHLO NA ČVUT LOKÁLNÍ KOLO MEZINÁRODNÍ TECHNICKÉ SOUTĚŽE EBEC CHALLENGE 2018. TY NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ TÝMY Z OBOU SOUTĚŽNÍCH KATEGORIÍ SE UŽ TEĎ MOHOU TĚŠIT NA MEZINÁRODNÍ KOLO

EBEC Challenge je technická soutěž organizovaná mezinárodní studentskou organizací BEST (Board of European Students of Technology). Cílem soutěže je spojení univerzitního prostředí s praxí, rozvoj znalostí a dovedností studentů a příprava na práci v multikulturním prostředí. Studenti si během soutěže vyzkoušejí praktické a teoretické zpracování problému přímo z podnikové praxe, kolaboraci v týmu a prezentaci výsledků své práce před odbornou porotou sestavenou z akademických pracovníků a zástupců firem.
Lokálního kola soutěže se v letošním ročníku zúčastnilo 66 studentů z Českého vysokého učení technického, Vysoké školy chemicko-technologické a Univerzity Karlovy. Mnoho z nich se soutěže neúčastnilo poprvé, ale letošní ročník přilákal i řadu nových soutěžících, včetně několika mezinárodních studentů.
Soutěžící měli za úkol během sedmi hodin sestrojit funkční třídičku na vadné šroubky. Letošní, relativně těžké zadání soutěžícím v rámci kategorie Team Design zadala společnost Kamax. Nejlepšího výsledku podle odborné poroty dosáhl tým ORLab Enterprise složený ze studentů teprve prvního a druhého ročníku Fakulty architektury a Fakulty informačních technologií ČVUT Simony Chládkové, Matyáše Skalického, Bartoloměje Holubáře a Lukáše Procházky. Ročník studia vítězného týmu jen dokazuje, že v soutěži nejde ani tolik o nasbírané znalosti během studia, ale o originální a funkční nápad a jeho prezentaci.
V kategorii Case Study soutěžící navrhovali automatizovanou linku a její zavedení do provozu pro společnost P&G. Zadaný úkol nejlépe vypracoval a obhájil tým Harambe did nothing wrong studentů Fakulty strojní Matěje Koubka, Štěpána Kyjovského, Ondřeje Stránského a Tomáše Skalického, který v obměněné sestavě obhajoval loňské vítězství.
Letošním vítězům lokálního kola budeme držet palce, aby loňský úspěch ČVUT nejen obhájili, ale i předčili!       

Zdroj: 
Technický týdeník