Datum zveřejnění: 
21. 11. 2017

Unikátní historické motocykly a kola si dnes lidé mohou prohlédnout v budově Masarykova ústavu vyšších studií v areálu Českého vysokého učení technického v pražských Dejvicích. Na závěr oslav čtvrt století své existence pořádá dnes ústav od 9:00 do 16:00 Den otevřených dveří.

Zájemci se mohou seznámit s požadavky na přijetí a absolvování studia, které se zaměřuje hlavně na ekonomické a manažerské vzdělávání a průmyslová odvětví. Na programu budou mimo jiné přednášky o rozvoji meziválečného motocyklového průmyslu v Československu. Program budou doprovázet videoprojekce.
Lidé uvidí tři historická jízdní kola a dva legendární československé motocykly Praga 500 z doby před druhou světovou válkou. Jedna z těchto motorek je v původním neporušeném stavu a druhá dokonale zrekonstruovaná.
Masarykův ústav vyšších studií ČVUT byl založen v roce 1992. Studuje v něm přibližně 1300 studentů. Každoročně přijme zhruba 300 studentů do prvních ročníků bakalářského studia a dalších 200 do navazujícího studia magisterského. Nabízí studium také v doktorských programech a zajišťuje jazykové vzdělávání a výukové programy v celoživotním vzdělávání techniků.
 

Zdroj: 
blesk.cz