Datum zveřejnění: 
9. 11. 2017

V pátek 10. listopadu 2017 se v místnost 152 na Fakultě architektury ČVUT v Praze uskuteční mezinárodní studentská vědecká konference Škola architektury. Jejím cílem je představit různorodé přístupy k architektonickému vzdělávání a poskytnout tak prostor pro otevřenou diskusi na toto téma.
Kromě příspěvků věnovaných přímo výuce na vysokých školách architektury jsou vítána témata, která se zabývají vzděláváním dětí a studentů na nižších vzdělávacích stupních či edukací širší veřejnosti. Možnost přednést příspěvky mají také zástupci jiných oborů, například pedagogických fakult, kteří se ve svém výzkumu věnují rozvoji kreativity a technického myšlení. Konference by se měla také dotknout aplikace metody research by design přímo ve výuce architektury.

Autoři:
Studenti doktorského studia, kteří se v rámci své práce zabývají různými aspekty architektonického vzdělávání, a dále studenti magisterského studia na FA ČVUT, kteří se při svém pobytu v zahraničí setkali s alternativními přístupy výuky například v rámci výměnného programu Erasmus+.

Organizační tým konference:
Ing. arch. Šárka Malošíková, koordinátorka konference
Ing. arch. Karolína Kripnerová, organizační zajištění konference a sborníku
Ing. arch. Dalibor Hlaváček, Ph.D., odpovědná osoba za vědecký výbor

Vědecký výbor:
prof. Ing. arch. Zdeněk Zavřel
Ing. arch. Dalibor Hlaváček, Ph.D.
doc. Ing. arch. Akad. arch. Lukáš Liesler
doc. Ing. arch. Eduard Schleger
doc. Ing. Michaela Brožová

Program konference:
V dopoledním bloku proběhnou prezentace studentů doktorského studia. Odpoledne je doplní prezentace pedagogů od nás i ze zahraničí.



Zdroj: 
archiweb.cz