Datum zveřejnění: 
8. 11. 2017

Kladno se podruhé zapojí do programu celostátního festivalu Týden vědy a techniky. Veřejnosti se už zítra u příležitosti tohoto festivalu otevřou laboratoře Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT sídlící na Sítné. V rámci komponovaného večera jsou připraveny i dvě zajímavé přednášky.
Večer bude zahájen v 17.30 hodin popularizační přednáškou o potenciálním využití geneticky modifikovaných bakterií, o kterou se postará Alena Drda Morávková z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Následně od 18 hodin si budou moci zájemci prohlédnout například laboratoře nebo vítězné fotografie posledních ročníků soutěže Věda je krásná.
"Jak napovídá motto kladenského programu – Věda na dotek, bude možné si řadu věcí vyzkoušet na vlastní kůži. Připraveno je například měření těžiště těla, prohlídky interiéru sanitky nebo laboratoř s umělým pacientem simulující podmínky na jednotce intenzivní péče," informoval Roman Hájek ze spolku Halda, který na pořádání akce spolupracuje právě s Fakultou biomedicínského inženýrství ČVUT.
Od devatenácti hodin pak program Týdne techniky zakončí přednáška profesora Václava Hlaváče z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky, který se bude věnovat nejnovějším zjištěním ve výzkumu autonomních robotů.      

Autor: 
JAN BRABEC
Zdroj: 
Kladenský deník