Datum zveřejnění: 
8. 11. 2017

Podruhé se Kladno zapojuje do programu celostátního festivalu Týden vědy a techniky. Ve čtvrtek 9. listopadu se v rámci něj otevřou laboratoře Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT. V rámci komponovaného večera jsou připraveny i dvě zajímavé přednášky.

Jak napovídá motto kladenského programu Věda na dotek, bude možné si řadu věcí vyzkoušet na vlastní kůži. Připraveno je například měření těžiště těla, prohlídky interiéru sanitky nebo laboratoř s umělým pacientem simulující podmínky na jednotce intenzivní péče.

Večer zahájí od 17:30 Alena Drda Morávková z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy svou popularizační přednáškou o potenciálním využití geneticky modifikovaných bakterií. Od 18 hodin pak bude prostor právě na prohlídku laboratoří nebo vítězných fotografií posledních ročníků soutěže Věda je krásná.

Od 19 hodin pak proběhne přednáška profesora Václava Hlaváče z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky, který se bude věnovat nejnovějším zjištěním ve výzkumu autonomních robotů.

Akci pořádá FBMI ČVUT ve spolupráci se spolkem Halda.

Autor: 
Roman Hájek
Zdroj: 
kladenskelisty.cz