Datum zveřejnění: 
7. 11. 2017

 Kladno se již podruhé zapojí do programu celostátního festivalu Týden vědy a techniky. Veřejnosti se již ve čtvrtek u příležitosti tohoto festivalu otevřou laboratoře Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT sídlící na Sítné. V rámci komponovaného večera jsou připraveny i dvě zajímavé přednášky.

Večer bude zahájen v 17.30 hodin popularizační přednáškou o potenciálním využití geneticky modifikovaných bakterií, o kterou se postará Alena Drda Morávková z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Následně od 18 hodin si budou moci zájemci prohlédnout například laboratoře nebo vítězné fotografie posledních ročníků soutěže Věda je krásná. 

„Jak napovídá motto kladenského programu Věda na dotek, bude možné si řadu věcí vyzkoušet na vlastní kůži. Připraveno je například měření těžiště těla, prohlídky interiéru sanitky nebo laboratoř s umělým pacientem simulující podmínky na jednotce intenzivní péče,“ informoval Roman Hájek ze spolku Halda, který na pořádání akce spolupracuje právě s Fakultou biomedicínského inženýrství ČVUT.

V 19 hodin pak program zakončí přednáška profesora Václava Hlaváče z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky, který se bude věnovat nejnovějším zjištěním ve výzkumu autonomních robotů.
 

Autor: 
Jan Brabec
Zdroj: 
kladensky.denik.cz