Datum zveřejnění: 
6. 11. 2017

Do designového festivalu se v rámci týdenní prodejní výstavy zapojí 150 designérů. Z toho 70 se představí nově na adrese Hybernská 4, zbývající si mohou návštěvníci prohlédnout v partnerských prostorách celkem osmi design storů a dvou galerií. Letošním partnerem CZDW je dále London Design Fair.

Minulý týden zasedla odborná kurátorská komise, jejímiž členy jsou např. Václav Dejčmar (pořadatel Mercedes Benz Prague Fashion Week), Iva Nesvadbová (ředitelka Art Prague a Art Photo) nebo ve světě uznávaný český designér Petr Novague a rozhodovala, kdo z přihlášených uchazečů vystaví svou tvorbu.

Z vybraných českých designérů se můžete těšit například na Adam Turečka, Pavla Kopřivu juniora, Martina Tvarůžka, Barboru Gažovou, Cyrila Dunděru, Dominiku Petrtýlovou, Elišku Slámovou, Evu Mafkovou, Jitku Mádlovou, Radima Slováka, Vladimíra Staňka, Lucii Volkovou a další.

Svou práci na festivalu dále představí světově uznávání zahraniční hosté jako Sebastian Pietkiewitz, Alis Merhaut, Chris Watson Tesselation art, Steven Bello, Fernando Echeveria a další.

V partnerských prostorách CZDW si mohou jeho návštěvníci v době trvání festivalu zdarma prohlédnout expozice nabízející dalších 80 umělců. Tito partneři budou označeni a jsou jimi Galerie 1, 100CLASS Concept Store, dva Koh i noor Store Prague, Leo Macenauer Showroom, Pratique, Vladan Běhal Design Store, The Chemistry Design Store.


Play Video
Play
Mute
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:01
Loaded: 0%
Progress: 0%
Stream TypeLIVE
Remaining Time -0:00
 Playback Rate
1

Chapters

Chapters

descriptions off, selected

Descriptions

subtitles off, selected

Subtitles

captions settings, opens captions settings dialog
captions off, selected

Captions

Unknown, selected

Audio Track
Fullscreen

This is a modal window.

Caption Settings Dialog
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.

Text
Color
White
Black
Red
Green
Blue
Yellow
Magenta
Cyan
Transparency
Opaque
Semi-Transparent

Background
Color
Black
White
Red
Green
Blue
Yellow
Magenta
Cyan
Transparency
Opaque
Semi-Transparent
Transparent

Window
Color
Black
White
Red
Green
Blue
Yellow
Magenta
Cyan
Transparency
Transparent
Semi-Transparent
Opaque

Font Size
50%
75%
100%
125%
150%
175%
200%
300%
400%
Text Edge Style
None
Raised
Depressed
Uniform
Dropshadow
Font Family
Proportional Sans-Serif
Monospace Sans-Serif
Proportional Serif
Monospace Serif
Casual
Script
Small Caps
DefaultsDone
Reklama

Představení designérů:

Zakladatel studia Martin Tvarůžek Design je absolventem Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze a katedry designu ve Zlíně. S českými i zahraničními výrobci spolupracoval na vývoji desítek produktů, které se prodávají na globálním trhu. Patří mezi ně například dveřní kování, cyklistické přilby, medicínská zařízení,

laboratorní technika, lesní traktor, autonomní robot a jiné.

Na Fakultě architektury ČVUT v Praze vede ateliér průmyslového designu. O svojí metodice a úloze kreativity v průmyslu přednáší vládním institucím i výrobním společnostem. V roce 2015 byl jmenován Svazem průmyslu a dopravy ČR ambasadorem Roku průmyslu a technického vzdělávání. Za svoji činnost byl mnohokrát oceněn na mezinárodních veletrzích a soutěžích a je jediným českým držitelem prestižního světového ocenění Red Dot Design Award ve strojírenské kategorii, které získal letos již podruhé.

Daniela Buonvino - Průmyslová návrhářka a designérka původem z Itálie, avšak pevně usazena v nizozemském Amsterdamu, byla vždy fascinována procesem proměny a zároveň formuje svoji práci s důrazem na filosofii udržitelnosti. Pro své instalace, které jsou bohaté na světelný design a interaktivnost, využívá produkty na jedno použití včetně obalů, krabic nebo láhví a snaží se jim vtělit nové významy. Na Czech Design Week Podzim 2017 plánuje představit svoji nejnovější interaktivní instalaci využívající sluchové a zrakové vjemy, jíž cílí na nejvnitřnější emoce a instinkty.

Frau Caze - designérka Carolin Zeyher vytváří design interiérů a udržitelný design. Navrhuje nábytek a kuchyňské náčiní a přitom kombinuje svoji rozmarnou, na přírodu zaměřenou estetiku s praktickými a funkčními prvky. I když Berlín je už po mnoho let jejím domovem, Carolin nikdy nezůstává dlouho na jednom místě a svoji inspiraci čerpá po celém světě. Cestování silně ovlivnilo její jedinečný cit pro atmosféru a textury, stejně tak jako zájem o zachování naší planety. Velký důraz na udržitelnost, kvalitu a funkčnost.

Dánský designér Steen Higham tvoří pod značkou Higham Design abstraktní a funkční objekty (AIX Objects), které balancují na pomezí mezi designem a uměním, a v nichž se vyváženě střídají horizontální a vertikální plány.

Gerard Kuijpers - Dancing Stones - Gerard zkoumal základní vlastnosti oceli, kamenného skla a dřeva. Tímto způsobem se seznamuje s jádrem svých materiálů a poté využívá sílu jejich vzájemného působení. V rámci festivalu má také samostatnou výstavu v Galerii 1.

 

Zdroj: 
tyden.cz