Datum zveřejnění: 
16. 10. 2017

Přednáškový cyklus na Fakultě architektury ČVUT představí v listopadu čtyři velká jména evropské architektury: Jacoba van Rijse, Keese Christiaansena, Rainera Mahlamäkiho a architektku Farshid Moussavi. Během série přednášek podporovaných nadací Sto Foundation  vystoupí architekti, jejichž publikační činnost i výukové aktivity jsou na globální architektonické scéně výrazným propojením různých kultur.

Podtitulem Listopadových promluv (November Talks) jsou CONNECTIONS. "Co řečníky tohoto přednáškového cyklu spojuje? Pracují v mezinárodních souvislostech, řada z nich učí na zahraničních školách. Někteří z nich již přednášeli v dřívějších letech v rámci November Talks na jiných partnerských školách – Miláně, Grazu, Paříži anebo v Londýně. Propojení česká architektura potřebuje jak sůl," vysvětluje prof. Zdeněk Zavřel, proděkan pro zahraniční vztahy Fakulty architektury ČVUT.

Přednášky se budou konat vždy v pondělí od 18.30 hodin, ve dnech 6. 11.  (Jacob van Rijs – MVRDV), 13. 11. (Rainer Mahlamäki - LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS) a 20. 11. (Kees Christiaanse – KCAP) v přednáškové síni Gočár, Fakulta architektury ČVUT v Praze, Thákurova 9, Praha 6 – Dejvice. Cyklus uzavře 27. 11. přednáška Farshid Moussavi v Betlémské kapli, Betlémské nám. 255/4, Praha 1 – Staré Město. Vstup na přednášky je zdarma, bezbariérový.

Cyklus je součástí série, kterou 12. rokem organizuje nadace Sto Foundation na šesti předních evropských školách architektury. Na Fakultě architektury ČVUT se koná třetím rokem.

Zdroj: 
stavbaweb.dumabyt.cz