Datum zveřejnění: 
26. 9. 2017

Infor rozšířil své vývojové centrum v Praze a hledá nové pracovníky

Společnost Infor oznámila, že rozšířila své vývojové centrum v Praze a hledá pro ně nové pracovníky. V kompletním obsazení bude toto centrum zaměstnávat více než 300 vývojářů, kteří zaměří své úsilí na podporu globální strategie digitální transformace, přičemž cílem bude umožnit podnikům a organizacím využít všechny přednosti a výhody, které přinášejí současné trendy průmyslu 4.0.
Pražské vývojové centrum poskytuje vývojové kapacity pro nejdůležitější softwarové systémy ERP firmy Infor, včetně aplikační sady Business Intelligence, integračního middlewaru Infor ION, usnadňujícího integraci aplikace Infor i třetích stran, uživatelského prostředí Infor Ming.le s elegantním designem a podnikových mobilních aplikací. Vedle toho pražské centrum Infor poskytuje služby mezinárodní podpory pro Infor LN, podnikový systém zaměřený na diskrétní výrobu, a pro aplikace z oblasti řízení hotelů a pohostinství.
Kristian Uljaki, ředitel vývoje společnosti Infor (Česká republika), konstatoval, že v České republice vidí zemi s ohromným potenciálem technicky talentovaných lidí. Proto nové středisko vzniklo právě v Praze.
Společnost Infor dodává svým zákazníkům systémy ERP, vyznačující se elegantním vzhledem, přehledností a snadnou ovladatelností, s možností komunikovat s cloudem. Systémy jsou určeny pro specifická odvětví a společnost je připravena vytvořit i speciální řešení podle individuálních potřeb zákazníků. (Bk)

Obráběcí stroje a průmysl 4.0
Výzkumné centrum pro strojírenskou výrobní techniku a technologie Fakulty strojní ČVUT ve spolupráci se Společností pro obráběcí stroje a firmou Siemens zorganizovalo v červnu na půdě ČVUT v Praze odborný seminář Koncept Industry 4.0 v oboru Machine Tools. O akci projevilo nebývalý zájem množství posluchačů – kapacita devadesátimístné posluchárny byla zcela vyčerpána.
Program nebyl zaměřen pouze na představování průmyslu 4.0 v oboru výroby obráběcích strojů, ale byly prezentovány i metody a postupy při přípravě a realizaci v konkrétní firmě. Samostatná přednáška byla věnována projektu Testbed Industry 4.0 na pracovišti CIIRK ČVUT. Jeho možnosti zaujaly přítomné manažery strojírenských podniků. K dispozici byly i prezentace technických prostředků, které mohou pomoci v uvádění konceptu průmyslu 4.0 v jednotlivých podnicích do života.
V diskusi byla otevřena témata jak obecná, tak detailní, týkající se konkrétních situací v podnicích. K zajímavým patřila informace, že jen asi 15 % projektů, které se ucházejí o podporu z Technologické agentury České republiky, má v sobě zakomponované cíle vycházející z iniciativy Průmysl 4.0. Ty ostatní, které nejsou zcela připravené na využití dotačních programů, tak přicházejí o cenné body při vyhodnocování jednotlivých žádostí.
Celá akce byla přínosná a pro mnohé techniky představovala jedno z prvních systematických seznámení s iniciativou Průmysl 4.0 v oboru. Radim Adam

Start-upy se mohou přihlásit do programu Solid Edge for Startups

Solid Edge for Startups je program společnosti Siemens PLM Software, který má zpřístupnit software pro návrh a konstrukci začínajícím velmi malým podnikům bez dostatečného kapitálu potřebného k nákupu softwaru CAD.
Program se již velmi dobře ujal mezi start-upy v USA a od 19. října 2017 bude dostupný firmám po celém světě. Na rozdíl od jiných podobných programů není podmínkou jeho využití vyrábět fyzický produkt. Do programu se mohou přihlásit firmy splňující několik podmínek. Žadatelé musí být právnické osoby podnikající po dobu kratší než tři roky. Kapitál společnosti musí být nižší než 1 milion amerických dolarů a její roční obrat musí být do 1 milionu dolarů. Žadatelé mohou podnikat v jakémkoliv odvětví a o software mohou žádat opakovaně, jestliže i nadále splňují uvedené podmínky. Žádosti je možné podávat na adrese www. siemens.com/plm/startup.      

Zdroj: 
Automa