Datum zveřejnění: 
13. 9. 2017

7. září proběhl videomapping na budovy ČVUT - CIIRC a Fakulty elektrotechnické, který ukončil oslavy 310. výročí založení ČVUT. Ty byly zahájeny 17. ledna, tedy v den, kdy byl v roce 1707 vydán císařský reskript, jednoznačně podporující vznik inženýrské výuky.

V rámci oslav se uskutečnily inspirativní přednášky a celá řada kulturních i odborných akcí. Architektu Miroslavu Šikovi byl udělen čestný doktorát, vznikl unikátní snímek  režisérky Veroniky Kastlové s animacemi Pavla Koutského nazvaný 310 let lví síly a oslavy ukončila unikátní videomappingová projekce. Více informací o oslavách najdete zde.

Videomapping prezentoval dějiny ČVUT od jeho založení až do současnosti, připomínající úspěchy jednotlivců i spolupracujících týmů a vyhlížející do budoucnosti. Na videomappingu se autorsky podíleli František Pecháček a Josef Kortan ze skupiny BLACK/DIVISION, kteří již společně audiovizuálně oživili například Dům u Zvonu a podíleli se na soutěži Největší Čech. O scénář a režii se postarala Viktorie Čermáková, herečka a divadelní režisérka, působící v současné době převážně například v Meet Factory, Švandově divadle nebo na Nové scéně. Originální hudební doprovodnou show složil Ondřej Mikula, který na české scéně elektronické hudby působí pod pseudonymem AidKid. Většina autorů absolvovala ČVUT.

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz