Datum zveřejnění: 
8. 9. 2017

Na Signal festival to nemělo. Tak hodnotili noční videomapping na nové budově ČVUT v Dejvicích návštěvníci programu. Projekce představila na budově ve čtvrtek 7. září historii školy během necelých osmi minut.

„Člověk byl odpradávna determinován přírodními zákony,“ rozezněl se hluboký mužský hlas po setmělém kampusu ČVUT. Během pár sekund začalo promítání na nejnižší část budovy s úvodním proslovem o zvídavosti člověka, který měl chuť se učit něčemu novému, prahl po poznání a začal tvořit nejrůznější vynálezy. 

[Vizualizace nepostaveného úseku Městského okruhu v Praze. Jak bude nakonec vypadat?]

Fotografie 26

310 let od založení školy

Po třech minutách, které diváky zanesly do historie, se rozsvítila hlavní část budovy. Na té se videomapping přenesl do současnosti, kdy došlo k představení všech osmi stávajících fakult – strojní, stavební, elektrotechnické, jaderné a fyzikálně inženýrské, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství a informačních technologií.

Akce byla součástí oslav k výročí 310 let od založení školy. Právě proto se organizátoři rozhodli promítat představení školy na nejnovější budovu, která byla slavnostně otevřena v květnu tohoto roku.

ČVUT versus Signal festival

„Když to porovnáme s projekcí na kostele na náměstí Míru, nedá se to srovnat. Nepřišli jsme tedy s žádným očekáváním, takže zklamaní nejsme,“ hodnotil večerní program Viktor, který se vydal po osmé hodině večerní na videomapping do kampusu ČVUT.

Návštěvníci mohli vidět osmiminutový audiovizuálního záznam od osmé večerní do půl dvanácté. Projekce probíhala v půlhodinových intervalech, aby si každý mohl vybrat pro něj nejideálnější čas návštěvy. 

„Čekali jsme na promítání asi patnáct minut. Báli jsme se, že tu bude spousta lidí, ale nikdo nám nezacláněl jako na Signal festivalu. Promítání nebylo špatné. Ale škoda toho úvodu v té malé části,“ hodnotila návštěvnice Andrea, která se vydala na akci s přítelem.

Co je to videomapping?

Videomapping je novým druhem umění, kdy se na architekturu promítají nejrůznější tvary a obrazce. První světelná show, která vzbudila velký ohlas, byl právě festival videomappingu, který známe v Česku pod názvem Signal festival. Za zvuku hudby se mohou lidé podívat na nejrůznější příběhy a vyobrazení, která by za světla neviděli.

 

 

 

Zdroj: 
Blesk.cz