Datum zveřejnění: 
17. 8. 2017

S dalším rozvojem areálu Zámku Pardubice, který stojí před významnými možnostmi přesunout část inventáře muzea do depozitářů a dobudovat historický pernštejnský okruh pro návštěvníky, si vlastník objektu, Pardubický kraj, nechá poradit od nejlepších odborníků v oboru. 

Architekti posuzují zámek
22.červenec 2017 - 11:30
První náměstek hejtmana Roman Línek do pracovní komise pozval děkana Fakulty architektury ČVUT Ladislava Lábuse spolu s dalšími renomovanými architekty Josefem Pleskotem a Petrem Všetečkou.

Tento týden společně prošli všechny prostory zámku, seznámili se se širšími vazbami jeho okolí ve středu krajského města, navštívili také Gočárovy automatické mlýny a zastavili se v areálu v Ohrazenicích, kde jsou depozitáře kulturních institucí.

„Potvrdil jsem si u nich, že v Pardubicích máme poloutajený klenot. Každý, kdo sem poprvé přijde, je krásným zámkem příjemně překvapen. A právě proto potřebujeme odborný pohled zvenčí, jak s ním výhledově co nejlépe a promyšleně nakládat,“ řekl Roman Línek.

„To, že se nám podařilo dát dohromady trio špičkových architektů, kteří se dlouhodobě věnují památkovým objektům, beru jako velkou příležitost, která nám pomůže správně nastavit koncepci využití naší pernštejnské památky jak z pohledu krajských institucí, které tu sídlí, tak i z hlediska dalších činností, které se na zámku odehrávají. Na základě jejich odborného doporučení chceme upravit nyní realizované projekty a v jeho duchu nastartovat i projekty nové. První prezentaci jejich práce předpokládám během podzimních měsíců,“ dodal Línek.

Autor: 
Zuzana Nováková
Zdroj: 
pardubickenovinky.cz