Datum zveřejnění: 
17. 8. 2017

Každým rokem probíhá celorepublikový festival „Den architektury“, který připravuje Spolek Kruh ve spolupráci s lokálními organizacemi, inciativami a jednotlivci. Letos bude probíhat již sedmý ročník!

Uskuteční se 29. září a 1. října.

Festival, jehož program v cca 60 ti městech a obcích naleznete na webu: www.denarchitektury.cz, nabídne svým návštěvníkům možnost dostat se do jindy nepřístupných staveb, možnost nechat se zdarma a unikátně provázet architekty, teoretiky, historiky a milovníky architektury. Hlavním letošním tématem bude „Voda“, která představuje nenahraditelný zdroj, ale umí být i živlem nebezpečným a ničivým. Dobré soužití města a obce s vodou, řekou a krajinou je tedy dalším podtématem spolu s kvalitní současnou, moderní i historickou architekturou.

Součástí festivalu je letos, již tradičně, také město Kolín. Za to patří velký dík kolínské platformě KOarch.

Rád bych Vás tedy velmi rád, za všechny pořádající, pozval na následující akce v Kolíně:

KOLÍN – BARIÉRA MĚSTA

Kolín: bariéra města je projekt, který představí studentské projekty ateliéru Cikán z FA ČVUT. Průtahu v Jaselské ulici, jeho problémům a nástrahám jsme se věnovali v minulých ročnících a nyní spolu s FA ČVUT bychom rádi představili možnosti na proměnu této ulice v městskou třídu.

Sraz: pá 29. 9., 17.00, Galerie v Zahradě, Sokolská 24

kontakt: Ing. arch. Vojtěch Ertl, platforma KOarch, ateliér Cikán FA ČVUT

Samozřejmě Vám doporučuji prostudovat si program festivalu a navštívit i nějaké jiné město, obec, místo či stavbu. Mnohdy půjde o akce unikátní a neopakovatelné. V rámci festivalu probíhají na některých místech i návštěvy a exkurze netradičním způsobem např. formou cyklojízd nebo plaveb po řece.

Zdroj: 
mukolin.cz