Datum zveřejnění: 
27. 7. 2017

Jiří CHUM, moderátor:
Máte plán překládat ze španělštiny, studovat sociologii nebo se stát profesionálním pilotem? Pak stačí ještě teď podat přihlášku na příslušný obor vysoké školy anebo univerzity. Některé z nich totiž o letních prázdninách připravují druhé kolo přijímacích zkoušek. Někde máte na poslání přihlášky čas do konce tohoto měsíce, pár dní, někdy až do konce srpna.

David ČERNÝ, redaktor:
Lidé se můžou přihlásit do dalšího kola u oborů, kde ještě školy mají volná místa. Na Karlově univerzitě to jsou třeba obory filozofické fakulty, říká mluvčí Václav Hájek.

Václav HÁJEK, mluvčí Karlovy univerzity:
Filozofická fakulta nabízí z bakalářských oborů mimo jiné dějiny antické civilizace, fonetiku nebo indologii a z navazujících magisterských oborů pak dějiny umění, estetiku, historii, české dějiny v evropském kontextu nebo třeba německý jazyk a literaturu, sociologii a mnohé další.

David ČERNÝ, redaktor:
Přihlášku stačí poslat do 28. srpna. To v případě Masarykovy univerzity v Brně mají zájemci šanci přihlásit se už jen do konce příštího týdne. Z bakalářských oborů je to třeba archivnictví, etnologie nebo katalánština, z magisterského studia vybírá mluvčí Tereza Fojtová.

Tereza FOJTOVÁ, mluvčí, Masarykova univerzita v Brně:
Překladatelství španělského jazyka, severoamerická kulturní studia.

David ČERNÝ, redaktor:
V nabídce jsou ale i technické obory. Na Fakultě dopravní ČVUT je možné se přihlásit třeba na technologii údržby letadel nebo na obor profesionální pilot. David Černý, Radiožurnál

Zdroj: 
Radiožurnál