Datum zveřejnění: 
27. 7. 2017

Dvojice studentů architektury ČVUT Marek Pertlíček a David Fořt získala za svůj návrh recepce Rosmarin Bussiness Centra pronájem kanceláře na rok zdarma. Architektonickou soutěž Creative Office Awards, jejíž letošní nultý ročník nesl podtitul Recepce budoucnosti, vyhlásila pro studenty architektury konzultační a realitní společnost OFFICE HUNTERS. 

Budoucí architekti převzali cenu v pátek 21. července. Kancelář v Rosmarin Bussiness Centru budou využívat v rámci studia posledního ročníku vysoké školy. V práci by se chtěli věnovat především návrhům obytných domů včetně interiérů.

„My jsme si s kolegou udělali takový rychlý průzkum, abychom zjistili, co se od současných kancelářských budov očekává. Studovali jsme trendy, které jsou teď v kurzu a těmi jsme se pak řídili, hodně nás ale tlačil čas. Při prohlídce recepce v Rosmarinu nás doslova fascinoval strop, který je úžasný, jedinečný a dosud jsme podobný strop nikdy neviděli. I ten jsme se snažili využít. Nakonec jsme dali přednost mottu „Zde se cítím fajn“. Do svého návrhu jsme nezakomponovali moderní technologie. Tato soutěž byla pro nás velká výzva a cena, kterou jsme získali, je velmi zajímavá,“ konstatoval Marek Pertlíček, jeden ze spoluautorů oceněného návrhu a dodal: „V budoucnu bych chtěl navrhovat obytné domy včetně interiérů.“

Zdroj: 
prazskypatriot.cz