Datum zveřejnění: 
26. 7. 2017

Studenti Fakulty architektury ČVUT v rámci letního rukodělného workshopu přišli na to, jak vylepšit a zpestřit vyšlapanou cestu v parku, kterým denně projdou stovky lidí. Postavili zde tzv. dřevěný tunel, který se stal již druhým projektem ČVUT v rámci dejvického kampusu.

Park Indiry Gándhiové v Praze 6 se může od poloviny července pyšnit dřevěným tunelem. Ten vyrobili studenti Fakulty architektury ČVUT.

"My jako radnice MČ Praha 6 máme s fakultou architektury a s dalšími vysokými školami v tomto kampusu Dejvice uzavřené memorandum o tom, že budeme spolupracovat na zlepšování veřejných prostranství a dalších odvětví, budeme spolupracovat, takže toto plně zapadá do té naší dohody," řekl Martin Polách, místostarosta MČ Praha 6.

Celá instalace dřevěného tunelu vznikla v rámci letního rukodělného workshopu, kterého se zúčastnilo 17 studentů.

"Když si navrhují svou vlastní věc a potom ji realizují, tak si myslíme, že to je pro ně nejpříhodnější si to všechno dobře uvědomit. Všechno si to zkusit, všechno si to zažít," řekl Josef Mádr, architekt, pedagog.

Dřevěný průchod je tvořen celkem z 46 rámů zakotvených do země.

"Já si myslím, že ta stavbička má obrovský význam nejen v té praktické sféře, že se tudy opravdu dá projít, ale já to vidím jako první vlaštovku memoranda o spolupráci těch institucí, které tady sídlí v kampusu a z Prahy 6, které by s tím veřejným prostorem chtěly něco udělat," řekl Ladislav Lábus, děkan Fakulty architektury ČVUT.

"Já bych z toho rád udělal takovou tradici, že bychom každý rok vybrali nějaké jiné místo, které by si zasloužilo nějaké vylepšení. Pokud si to vezmou do ruky mladí architekti, tak můžeme očekávat podobné výsledky, jako je tento," řekl Martin Polách.

Dřevěný most v parku Prahy 6 je druhým projektem, kterým se fakulta ČVUT v dejvickém kampusu prezentuje. Prvním se stal energeticky soběstačný dům Air House. 

Autor: 
Nela Štefanová
Zdroj: 
prahatv.eu