Datum zveřejnění: 
4. 7. 2017

Společnost Mibcon šla proti trendům a neotevřela své vývojové centrum v některém z největších českých měst. Laboratoř mib:lab sídlí v Děčíně, kde spolupracuje s tamními fakultami ČVUT.

Společnost Mibcon otevřela v Děčíně nové vývojové centrum mib:lab a podle svých slov přináší zajímavý projekt do regionu, který není zrovna spojován s vývojem nových technologií.

Centrum bude spolupracovat s absolventy a studenty technických škol, zejména s ČVUT, které má přímo v Děčíně dvě fakulty. Na podzim 2017 plánuje Mibcon přijetí dalších nováčků, kteří mají zájem se učit nové technologie.

"Většina firem buduje svá centra a rozvojové projekty ve velkých městech, my jdeme tak trochu proti proudu. Pro Děčín jsme se rozhodli hned z několika důvodů," uvedl Jan Holík, šéf strategie Mibconu.

"Jde o region s vyšší nezaměstnaností, kde hůře hledají dobré místo i kvalifikovaní lidé. Navíc chceme podchytit zajímavé talenty z řad studentů, kteří by chtěli zůstat pracovat v regionu, ve kterém žijí a studují," uvedl Holík, který je sám děčínským rodákem.      
 

Autor: 
Matěj Čuchna
Zdroj: 
Channelworld.cz