Datum zveřejnění: 
21. 6. 2017

Nejvýznamnější událost univerzitního sportu letošního roku, České akademické hry (ČAH), je tady. Studentský sportovní svátek letos hostí Praha, hry spolupořádá Česká zemědělská univerzita a České vysoké učení technické. Fotbalisté Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) se po vítězství na Fotbalové bitvě univerzit budou snažit získat další cenný kov do své sbírky.

Předloni se fotbalisté VŠE stali akademickými mistry a letos chtějí tento úspěch zopakovat. V loňském roce jim cestu do finále překazila Masarykova univerzita, se kterou se reprezentace ekonomů letos utká ve skupině.  I tak ale ekonomové přivezli z akademických her cenný kov – tentokrát bronzový. Kromě Masarykovy univerzity změří ekonomka své síly také se Západočeskou univerzitou Plzeň.

Do bojů v dresu VŠE bohužel nenastoupí kapitán David Podzimek, v zápasech tak poprvé povede reprezentanty Michal Hloušek. Tomu se v minulém týdnu omluvilo několik hráčů ze studijních nebo pracovních důvodů. I přesto věří, že ekonomka v Praze uspěje, i když by raději odehrál zápasy mimo hlavní město. „Nejen že má člověk možnost poznat další město, ale i lépe stmelit mužstvo a pořádně se na zápasy připravit,“ vyjmenovává pozitiva Michal.

Naposledy se reprezentace představila na Fotbalové bitvě univerzit, která se konala na Střížkově v polovině května. „Na fotbalové bitvě, respektive na kvalifikaci na akademické hry, jsme odehráli dobrý, týmový fotbal, nechyběly krásné akce, nasazení, zodpovědnost,“ pochvaluje si poslední zápasy kapitán Michal Hloušek. „I přesto, že jsme měli většinu hry míč, jsme se nevyvarovali jedné či dvou chyb před hranicí vápna, kvůli kterým jsme museli rozhodnout zápas až na penalty (finále s Českým vysokým učením technickým, pozn.red.),“ dodává. Upozorňuje, že družstvo je silné a o kvalitní výsledek bude bojovat s plným nasazením.

Zápasy na Českých akademických hrách se hrají jako běžný fotbalový zápas: dvakrát 45 minut. Při nerozhodném výsledku rozhoduje pět pokutových kopů. Vítězové skupin se utkají ve finále, které proběhne v pátek od 15 hodin.

 

Autor: 
Veronika Ptáčková
Zdroj: 
ilist.cz