Datum zveřejnění: 
14. 6. 2017

Zúčastněte se v sobotu 17. června již pátého ročníku běhu pro dobrou věc, udělejte něco pro své zdraví a vezměte s sebou i své známé a kamarády. Přijít si zaběhat může každý a náročnost trasy si zvolí podle svých možností.

I tento rok se běhu zúčastní hendikepované děti ze ZŠ Korálek v doprovodu studentů Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT. Nově se také připojí i koloběžkáři z Kladna a okolí.

Po ukončení závodu budou s tichou vzpomínkou položeny kytice k památníku zavražděných obyvatel Lidic. Tím si účastníci běhu jako každý rok připomenou strašlivou událost z 10. června 1942, kdy byla obec vyhlazena nacisty.

Organizátoři si pro běžce připravili v cíli bohatý doprovodný program. Právě k lidickému památníku, kde klání končí, totiž pozvali české sportovce, umělce a jiné veřejně známé osobnosti. Účast přislíbili například herečka Bára Štěpánová a sportovní redaktor Petr Vichnar. Proběhne i autogramiáda.

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet služby budoucích fyzioterapeutů, prohlédnout fakultní sanitku, případně si nechat změřit cukr v krvi. Děti se mohou zúčastnit soutěže Malý záchranář a vyfotografovat se s maskotem ČVUT. V cíli nebude chybět občerstvení.

Zdroj: 
kladenskelisty.cz