Datum zveřejnění: 
14. 6. 2017

Hudba a technologie. Ve středu 14. června proběhl již tradičně na Vítězném náměstí FELFEST – Festival Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze.

Hudební festival…

Na dvou pódiích, FELstage a pubstage, se během odpoledne a večera vystřídalo celkem 9 kapel hrajících rockovou, funkovou, ale i instrumentální hudbu.

…ale i technologický festival

Roboti z lega, zvláštní hudební nástroje, letecký simulátor, studentská formule, měření biologických signálů nebo studie o podobě dopravy budoucnosti. To vše na návštěvníky čekalo ve festivalovém Techparku.

FELFEST se kromě hudby zaměřuje na Fakultu elektrotechnickou ČVUT a to, čím se studenti na této fakultě zabývají a co tvoří.

Institut intermédií a FELFEST

Institut intermédií na festivalu propojoval umění a technologie – v tomto případě hudbu a robotiku i vizuální technologie a film.

Mezi projekty představované Institutem patřil kamerový 3D rig, zařízení pro upínání dvojice kamer do jedné spřažené soustavy určené pro snímání stereoskopického videa.

Svůj projekt multikanálového systému zde představil Michal Cáb a k vidění a slyšení bylo i Akusmonium HAMU a systém robotizovaných reproduktorů Michala Rataje a Jana Trojana. Hudební projekt byl představen formou zkomponovaných skladeb a performance studentů a pedagogů HAMU a FAMU.

Zmíněný systém robotizovaných reproduktorů vznikl v rámci objednávky festivalem Pražské jaro 2017 speciálně pro skladbu Cirkulace Jana Trojana.

 

 

Autor: 
Kristýna Matějková
Zdroj: 
studentpoint.cz