Datum zveřejnění: 
8. 6. 2017

Již osmý ročník festivalu FELFEST na pražském Vítězném náměstí proběhne ve středu 14. června od 14.00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé exponáty v TechParku i na bohatou hudební produkci. Mezi vystupujícími skupinami budou poprvé i studentské kapely, které na sociální síti Facebook vybrali fanoušci festivalu.

Každoroční oslavu konce letního semestru, festival FELFEST, pořádá Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze od roku 2009. Pro návštěvníky bude připravena expozice vědeckého parku TechPark.

Zájemci si v ní budou moci prohlédnout projekty, které na fakultě řeší vědecko-výzkumné týmy. Mezi nimi nebude chybět prezentace úspěšné studentské elektroformule, ukázky úloh řízených populární platformou Arduino, magnetický vláček, elektromontážní trenažér a mnoho dalšího. Skupina studentek wITches předvede malým návštěvníkům elektronické stavebnice a Lego roboty, se kterými se děti setkávají na speciálních kroužcích zaměřených na technické vzdělávání a kreativní řešení problémů. Speciální doprovodný program se bude během FELFESTu konat také v Institutu intermédií.

Přehlídku vědeckých projektů doplní bohatý hudební program. Vedle legendárního Tonyho Ducháčka a skupiny Garage vystoupí na akci také Vepřové komety, Wunderbar Band a Ting. Novinkou letošního roku je účast studentských kapel, kterých na FELFESTU vystoupí pět. O jejich účasti na festivalu rozhodlo hlasování na sociální síti Facebook, ve kterém vítězná skupina End of Sream nasbírala bezmála 350 hlasů.

Zdroj: 
parlamentnilisty.cz