Datum zveřejnění: 
6. 6. 2017

Společnost SAP ČR uspořádala 31. května další ročník konference pro zákazníky a partnery. Šest stovek hostů si přišlo od zástupců SAP a špiček v IT poslechnout novinky a trendy v digitalizaci, umělé inteligenci a robotice. Speciálními hosty byli letos vizionář Karel Janeček, Vladimír Mařík z ČVUT a Martin Wezowski, Chief Design Officer SAP. Letošní SAP Forum bylo navíc součástí celoročních oslav 25. výročí SAP na českém trhu.
Konferenci zahájil Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, který si spolu s moderátorem Liborem Boučkem povídal o tom, jestli a jak dokáže umělá inteligence nahradit člověka. Roman Knap poté pozval na pódium Martina Bednára, prvního generálního ředitele české pobočky SAP. "Před 25 lety jsme ani netušili, že by nás mohli alespoň v některých činnostech nahradit roboti. Dnes ale vidíme, kam se technologie za uplynulé čtvrtstoletí posunuly, a že umělá inteligence už je součástí našich životů. Jednoduše řečeno budoucnost nebo sci-fi, chcete-li, už je tady, tak na to buďme připraveni," okomentoval Roman Knap.
Následovalo vystoupení vizionáře Karla Janečka, který představil svou vizi Human 21. Martin Wezowski, Chief Designer SAP, mluvil o tom, jak můžeme spoluvytvářet naši vlastní budoucnost: "Technologická evoluce mění pojetí lidské práce a otevírá nové možnosti. Říkám tomu ‚Humachine‘ – symbióza mezi lidskou kreativitou, empatií a umělou inteligencí strojů. Díky inovaci a designu můžeme tuto dynamickou změnu formovat." Vladimír Mařík z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT, se ve své přednášce zaměřil na perspektivy umělé inteligence a robotiky.
Zástupci významných českých společností, start-upů a partnerů navázali v panelové diskusi na téma "Zítřek už je tady". Kromě digitalizace a inovací se panelisté věnovali Průmyslu 4.0 v regionu střední a východní Evropy a porovnání situace s Českou republikou. Petr Ulvr ze společnosti Intel představil, jak vidí potenciál umělé inteligence generální partner konference. Po panelové diskusi následoval DEMO JAM s konkrétními ukázkami řešení vyvinutých na platformě SAP S/4HANA. Implementační partneři společnosti SAP hostům názorně předvedli, jak technologie proměnily byznys zákazníků. Konferenci zakončily koncerty Mira Žbirky a kapely Jelen.       

Zdroj: 
Technický týdeník