Datum zveřejnění: 
5. 6. 2017

V Praze se uskutečnilo jednání odborné poroty národní soutěže CHYTRÁ MĚSTA PRO BUDOUCNOST. Organizátoři soutěže představili porotě obsah přihlášených projektů a plán koordinace soutěže z MMR jako jeden z nástrojů standardizace SMART CITY řešení v České republice. Setkání členů poroty se zúčastnili zástupci MMR, MPO, Svazu měst a obcí, Hospodářské komory a dalších expertů. Výstupem jednání je rovněž potvrzení šestnácti nominovaných osobností pro prestižní Cenu ministryně pro místní rozvoj v kategorii Osobnost SMART CITY v České republice.

Odborná porota soutěže CHYTRÁ MĚSTA PRO BUDOUCNOST nominovala šestnáct kandidátů na ocenění OSOBNOST SMART CITY ČR 2017 v kategoriích veřejná sféra a dodavatelé. Vítězům kategorií s nejvyšším počtem hlasů poroty předá cenu ministryně pro místní rozvoj  Ing. Karla Šlechtová na slavnostním galavečeru sdružení Czech TOP 100 dne 21. června 2017.

Ze zástupců veřejného i privátního sektoru byly za ČVUT nominovány tyto osobnosti:

Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr. h. c., děkan Fakulty dopravní ČVUT: nominován za aktivní publicitu, podporu a rozvoj aplikovaného výzkumu využívajícího nových poznatků v oblasti dopravy pro implementaci řešení Smart City v tuzemských městech

 

 

Zdroj: 
euractiv.cz