Datum zveřejnění: 
31. 5. 2017

Pokud ti nevyšly přijímačky na výšku, nesmutni. Je celá řada vysokých škol, do jejichž studia se stále ještě můžeš přihlásit. Níže najdeš jejich seznam, který pravidelně aktualizuje na svém webu http://www.vysokeskoly.com společnost AMOS – KamPoMaturite.cz. Na tomto jejich odkazu najdeš termíny rozdělené dokonce podle jednotlivých škol.

Většina škol sice přijímá přihlášky ke studiu do konce února, ale existuje i pár veřejných škol, které vyhlašují pozdější uzavírky přihlášek. Navíc existují i soukromé VŠ, které přijímají přihlášky většinou až v září. Místo studia na výšce můžeš vyzkoušet také vyšší odborné školy, která bývaji praktičtěji zaměřené než univerzity. A v neposlední řadě můžeš zkusit pomaturitní studium na jazykové škole. Zdokonalíš si tak cizí jazyk a navíc ti zůstane status studenta. V případě VOŠ i pomaturitního studia bývají přihlášky přijímány často až do září. Na mnohých VOŠ však do 31.5., což je dnes, tak to neprošvihni!

Vysoké školy, které ještě přijímají přihlášky ke studiu (pozor, všechny informace si ověř na stránkách školy, případně u studijních referentů škol):

Srpen

11. 8.  Fakulta dopravní ČVUT mimořádný termín vybrané obory www.fd.cvut.cz

Září

1. 9.  Fakulta elektrotechnická ČVUT mimořádné přijímací řízení www.fel.cvut.cz

12. 9. Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT mimořádný termín www.fjfi.cvut.cz

Zdroj: 
nicm.cz