Datum zveřejnění: 
20. 5. 2017

V pátek se na kladenském Sletišti uskutečnil III. ročník vědomostně-dovednostního závodu O putovní pohár velitele Hasičské záchranné stanice Kladno.

"Do sportovního areálu dorazily desítky dětí z kladenských základních škol, aby zde předvedly, jak se na soutěž dobře připravily.
Vědomostní a dovednostní soutěže v přírodě se těší u dětí velké oblibě a i tentokrát se školáci s nadšením zapojili do praktických i vědomostních kvízů. Nechyběly otázky z oblasti bezpečnosti i zdravovědy. Síly mezi sebou poměřily děti z druhých a třetích tříd základních škol. Na sletiště jich přišlo v pátek bojovat celkem pětasedmdesát.
Závodníci byli rozděleni do tříčlených hlídek a museli absolvovat celkem pět vědomostních a jeden dovednostní úkol. Pořadatelem byl Hasičský záchranný sbor Kladno, kterému pomáhali členové Oblastního spolku Českého Červeného kříže Kladno (ČČK) a strážníci Městské policie Kladno. Jako pomocníci byli zapojeni i studenti Českého vysokého účení technického (ČVUT) V Kladně.

Pěkné ceny věnovali pro nejúspěšnější, včetně občerstvení, jak hasiči, tak sponzoři. Závod se konal pod záštitou Statutárního města Kladna.
Za zdar akce a parádní atmosféru náleží dík pořadatelům. ,,Především bych chtěla poděkovat Sportovním areálům města Kladna, které umožnily, aby se náš závod uskutečnil v jejich prostorách. Co se týká spolupráce s ČČK, ta je oboustranně dlouhodobě vynikající," uvedla koordinátorka preventivní výchovné činnosti Hana Pinkasová.
Vydařenou akci si pochvalovala i pedagožka Kateřina Hudosová. "Závod se mně i dětem velmi líbí. Navíc si myslím, že pro všechny je velkým přínosem." Její slova potvrdil například žák Matěj Thon. "Závod je moc dobrý. Šli jsme si pro výhru, ale bavilo by nás to i bez ní," jeho slova doplnil i jiný školák Kristián Kučera. ,,Ze všech úkolů se mi asi nejvíce líbílo na stanovišti policistů. David Sikora se pochlubil znalostmi svého družstva. "Na jednom vědomostním stanovišti se nás ptali na nejdůležitější telefoní čísla hasičů, záchranky a policie. Věděli jsme všechna."
I ti, kteří nestáli na stupních vítězů, si odnesli prima zážitek a zkušenost a ti mladší se už těší na další ročník.      

Zdroj: 
kladensky.denik.cz