Datum zveřejnění: 
17. 5. 2017

Tisíce letošních maturantů čekají během několika týdnů přijímací zkoušky na vysoké školy. Přestože demografická křivka klesá a do poslucháren usedají slabší populační ročníky, tradiční fakulty na nezájem ze strany studentů nenarážejí.      
Největší oblibě se letos opět těší lékařské obory, vyšší počet přihlášek ale evidují i pedagogické fakulty. Propad už nehlásí ani technické obory. "V letošním roce k 30. 4. evidujeme do bakalářského studia 10 300 přihlášek, což je srovnatelný počet přihlášek, který byl i v loňském roce k témuž datu. Počet přihlášek je tudíž přibližně stejný jako v předešlém roce.

Není to však finální počet přihlášených, protože některé fakulty vyhlašují mimořádné termíny přijímacího řízení, tzv. II. kola. Jedná se o fakulty jadernou a fyzikálně inženýrskou, elektrotechnickou, dopravní," řekla deníku E15 Lenka Kubešová Zápotocká, specialistka marketingové komunikace Rektorátu ČVUT v Praze.    

Šance na trhu práce

Většina středoškoláků podle ní již pochopila, že po absolutoriu na technické univerzitě nebude mít žádné problémy s uplatnitelností na trhu práce, a s tím souvisí i jejich odpovídající finanční ohodnocení. "O naše studenty jeví firmy a společnosti velký zájem již po dobu jejich studia," zdůraznila.      
  

Zdroj: 
e15.cz