Datum zveřejnění: 
12. 5. 2017

O víkendu můžete zamířit na řadu zajímavých akcí. V Praze se třeba podíváte do jinak nepřístupných zajímavých budov v rámci akce Open House Praha. Ve skanzenu na Veselém Kopci se chystá setkání hrnčířů a tuzemské lázně zahajují sezónu. Mariánskými Lázněmi projde průvod v historických kostýmech.

Festival Open House Praha otevře dveře na zajímavá místa 

O víkendu můžete v Praze v rámci festivalu Open House Praha navštívit desítky zajímavých a jinak nepřístupných budov. Navštivte třeba dům U Dvou zlatých medvědů. Těšit se můžete na výrobu vlastního komiksu i na komentované prohlídky. Vstup do budovy v Kožné ulici v Praze 1 je zdarma. 

Také Fakulta strojní ČVUT v Praze, nejstarší strojní fakulta u nás, se zapojuje do festivalu Open House Praha. O víkendu si tak bude možné vždy od 10 do 18 hodin prohlédnout novorenesanční budovu podle návrhu arch. Ignáce Ullmanna na Karlově náměstí č. 13 (roh Resslovy ul.) z let 1872–1875. Zpřístupněny budou historické půdy budov A, B, D, atrium, střecha, kaplička, pozůstatky barokní toalety, posluchárny a halová laboratoř Ústavu letadlové techniky. 

Autor: 
Naděžda Hávová
Zdroj: 
zpravy.rozhlas.cz