Datum zveřejnění: 
12. 5. 2017

Nadcházející víkend 13. a 14. května přinese rozličné akce. Na své si přijdou jak muži, tak ženy, svobodní i rodiny s dětmi. Redakce Blesk Praha vám přináší výběr těch nejzajímavějších akcí, které byste si neměli nechat ujít.

Pokud vás láká adrenalin, vydejte se dopoledne do parku Folimanka pod Nuselským mostem. Kapela The Tap Tap zde pořádá již 5. ročník festivalu Pojď dál. Na vozíku se tu po laně během dne spustí desítky lidí. Před čtvrtou hodinou se poté můžete přesunout na Vyšehrad, kde si můžete užít koncerty.

Kdy? V sobotu 13. května, od 10 do 22 hodin
Kde? Park Folimanka pod Nuselským mostem
Vstupné? Zdarma

Tenhle víkend bude přát zvědavcům. Na dva dny se totiž otevřou brány 43 míst, na která se běžně během roku nedostanete. Můžete tak nahlédnout do kancelářských budov, do prostor ČVUT nebo do podzemních prostor Thomayerovy nemocnice, kde se nachází třípodlažní nouzový kryt.

Kdy? V sobotu i v neděli, od 9 do 19 hodin
Kde? Po celé Praze
Vstupné? Zdarma

Milovníci parních lokomotiv zahajují v sobotu sezonu na Masarykově nádraží. Vlaky odsud zamíří do Lužné u Rakovníka. Historickým vlakem se můžete projet jak v sobotu, tak i v neděli.

Kdy? V sobotu i v neděli od 9 do 18 hodin
Kde? Masarykovo nádraží
Cena? 160 Kč

Pokud holdujete pivu, určitě byste si neměli nechat ujít akci v Holešovicích, na které poteče zlatavý mok proudem. Na Pivo zdarma fest se dostanete za 559 korun. Poté už si můžete poručit tupláků, kolik jen ustojíte.

Kdy? V sobotu od 13 hodin do 1 hodiny ranní
Kde? Malá sportovní hala v Holešovicích
Vstupné? 559 Kč V sobotu budou trhy na Kulaťáku v trochu jiném duchu. Pokud jste milovníky jídla a kultur, neměli byste si nechat ujít tento festival. Okusíte jídla z nejrůznějších koutů světa. A ke všemu se můžete dát do řeči s místními.

Kdy? V sobotu od 8 do 16 hodin
Kde? Kulaťák, Praha 6
Vstupné? Zdarma       

Zdroj: 
Blesk.cz