Datum zveřejnění: 
10. 5. 2017

Téměř 350 prezentujících se firem na ploše přes 6 tisíc m2, na tři desítky přednášek, výstava či několik soutěží. To čeká návštěvníky i odborníky, kteří se sjedou po dvou letech na jubilejní 20. ročník nejvýznamnější a největší oborové akce, na mezinárodní výstavu Vodovody–Kanalizace. Ta se uskuteční 23.–25. května na výstavišti v Praze-Letňanech. Pořadatelem akce je Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR, z. s.

Jubilejní 20. ročník mezinárodní vodohospodářské výstavy představí nové technologie v oboru a přinese přednášky odborníků na aktuální témata. V doprovodném programu se bude pod garancí ministerstva zemědělství, životního prostředí a průmyslu a obchodu diskutovat například o hospodaření s pitnou a dešťovou vodou, problematice povodní a sucha, ochraně vodních zdrojů, kvalitě vypouštěných odpadních vod, nové legislativě či o dotacích z EU.

Jedním z aktuálních témat, která budou na výstavě rezonovat, je také udržitelné hospodaření s vodami v obcích. „Je to jeden ze základních předpokladů udržitelnosti urbanizovaných celků v budoucnu,“ říká Ivana Kabelková z Katedry zdravotního a ekologického inženýrství na ČVUT, která představí udržitelná řešení v malých obcích a jejich podporu v rámci právního a dotačního systému

Zdroj: 
denik.obce.cz