Datum zveřejnění: 
29. 4. 2017

Na příštích šest měsíců musí řidiči projíždějící Děčínem počítat s další dopravní komplikací. Hned po pondělním svátku totiž Ředitelství silnic a dálnic uzavře kvůli rekonstrukci mostek na Pivovarské ulici.

"Stavební práce mají začít 2. května přeložkou inženýrských sítí," uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.
Teprve poté bude moci začít kompletní přestavba vysloužilého mostku přes Jílovský potok.
Během půlroční stavby bude mostek zcela uzavřený, slepá bude i sousední Poděbradská ulice, ze které nebude možné vyjet na Pivovarskou ulici.
"Doprava bude vedena po Teplické ulici a dále po objízdných trasách Vilsnické spojky. Pivovarská ulice bude přístupná z Revolučního náměstí. Při plánování objízdných tras Vilsnické spojky odborníci pracovali i s touto dlouhodobě plánovanou akcí," popisuje objízdné trasy mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá.

Rekonstrukce mostku je další velkou silniční stavbou, která zasáhne do života v Děčíně. Na začátku tohoto roku začalo ŘSD s výstavbou více než třicet let slibované Vilsnické spojky.

Její výstavba uzavřela podjezd Pětimostí, kterým míří auta z Nového mostu na Teplice a k dálnici D8. Děčínský magistrát dal dohromady spolu s odborníky z ČVUT objízdné trasy, na které nesmí velká nákladní auta projíždějící Děčínem. Část ulic v centru Podmokel je nyní jednosměrná a vede po nich velký objízdný okruh. Zároveň také bylo nutné částečně omezit průjezd kruhovým objezdem u bývalé mototechny, kterým se podle výpočtů odborníků z ČVUT má protlačit během špičky každou hodinu i několik tisíc aut."      
 

Autor: 
Alexandr Vanžura
Zdroj: 
decinsky.denik.cz